Rulouri pentru geamuri – o barieră termică iarna și vara la tine acasă

Se vorbește tot mai mult despre costurile la energie, care s-au dublat, așa că noi ne-am instalat la birou o barieră termică pentru a ne ajuta iarna și vara. Este vorba despre rulori pentru geamuri! După cum se poate vedea în filmare avem geamuri imense care acționează ca un magnet pentru soare pe timpul verii, dar și care fac un schimb de temperatură mare pe timpul iernii.

Rulouri pentru geamuri iarna

Noi ne-am gândit să instalăm rulouri pentru geam care să ne ajută iarna, vara, dar și la filmări. Iarna putem să lăsăm jos rulourile și să creăm o barieră care să protejeze geamurile de frig. Asta ne ofere o eficiență mai bună la căldură și o factură mai mică la gaze. Mai ales pe timpul nopții lăsăm obloanele jos complet până când, practic, izolează complet geamul de exterior.

Rulouri pentru geamuri vara

Vara funcționează la fel. Am avut o cameră aici unde, în luna februarie, datorită faptului că geamul era orientat spre sud și soarele bătea direct în cameră, s-au făcut 24 de grade. Asta este bine pentru luna februarie, dar ne-am întrebat ce se va întâmpla vara? Ei bine, lăsăm obloanele jos și soarele este oprit, iar toată căldura care ar intra în casă rămâne în exterior. Astfel facem economie la energia electrică pe care o consumă aerul condiționat. Știm cu toții cât costă mai nou un KW. Sau ar trebui să știm că cel mai ieftin acum este la Hidroelectrica.

Uneori ești acasă și vrei să ai lumină, așa că poți să cobori rulourile doar pe o porțiune din geam. Chiar și acest lucru este util. În plus, poți să instalez un proiector! Cobori rulourile să faci întuneric complet și te poți uita la un film ca la cinema la tine acasă. Oricum ne-am obișnuit să ne uităm la filme acasă și nu la cinema…

Rulouri pentru geamuri pentru lumină controlată

Și nu în ultimul rând, am ales să punem obloane pentru că la unele filmări avem nevoie de lumină controlată. Să nu depindem de lumina soarelui, care apune, sau intră în nori. Așa că lăsăm obloanele jos și aprindem luminile. Putem astfel să filmăm la orice oră cu lumină controlată și facem și economie la gaze iarna și la energia electrică vara.

După ce am verificat 3 oferte pe internet, ca o recomandare, i-am ales pe cei de la rulouri-bucuresti.com care ne-au ajutat cu montarea rulourilor chiar și pe unul din geamuri, greu accesibil, unde au folosit un alpinist pentru instalare. Au avut prețul cel mai bun, un consultant ne-a oferit cele mai bune soluții ca să punem și plase de țânțari și ne-au instalat rapid rulourile la geamuri.

Plasele de țânțari au mai multe modalități de instalare, în funcție de nevoi, iar noi am optat pentru varianta de plase care se rulează de sus în jos la geamuri, iar la uși plase care culisează pentru acces rapid pe balcon.

Rulourile instalate au telecomandă și pot fi grupate pe un singur grup. Astfel că poți să le ridici pe toate dintr-o singură apăsare. Telecomanda arată bine și aduce un pic cu designul unui magic mouse de la Apple. Am ales culoarea gri antracit întrucât funcționa cel mai bine cu nuanța tâmplăriei noatre, însă ei pun la dispoziție și alte culori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen − six =